Ürün muhasebe tablosu
Modern muhasebe faaliyetlerinde birçok farklı kayıt yoğunlaşmıştır ve bunların her biri belirli bir süreci izlemek için özel olarak oluşturulmuştur.
Önemli ciro verilerinin takibi için ürün muhasebe tablosu oluşturulur. Depoda kullanılabilirlik, hareket ve kalan envanteri korumanıza olanak tanıyan göstergeleri içermelidir. Bu tür kayıtlar bağımsız olarak oluşturulur veya mevcut yazılım temelinde kullanılır.
Ürün muhasebe tablosu nasıl oluşturulur?
Ürün muhasebe tablosu nasıl oluşturulur? Tam teşekküllü bir yazılımla çalışmak mümkün değilse böyle bir ihtiyaç ortaya çıkabilir. Daha sonra Excel ofis uygulamasını kullanabilirsiniz. Kaydı kendiniz oluşturmanız gerekecektir.
Tablolarla çalışırken yanlış girilen göstergeler veya formüller verileri bozabileceğinden doğruluk ve dikkat açısından dikkatli olmanız gerekir. Yedeklemeyi de düşünmeye değer çünkü PC'niz çökerse veri kaybedebilirsiniz.
Ürün muhasebe tabloları
USU gibi yazılıma dayalı ürün muhasebe tablolarını kullanmak daha iyidir. Neden? Otomatik sistemler tutarlı ve iyi organize edilmiş algoritmalara göre çalışır. Bu durumda, yalnızca temel kategorileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekir ve program, geri kalan süreçleri kendisi kontrol eder. Şimdi bu kaydedicinin özelliklerine bakalım.
Her şeyden önce, envanter kalemleriyle ilgili Temel bilgileri içerir: ürün kalemini sistemdeki kolayca tanımlayan benzersiz bir tanımlayıcı veya makale, tam ad.
Malların depo muhasebesi tablosu
Sınıflandırmayı kolaylaştırmak için kategoriler ve gruplar tanımlanabilir. Örneğin, bir mağaza kıyafet satıyorsa şu kategoriler belirtilebilir: ev, ofis, okul vb. için kıyafetler.
Pozisyonun özelliklerini tam olarak anlayabilmek için kısa bir açıklama yapmanız önerilir. Muhasebe veya satış açısından önemliyse üreticiyi veya belirli bir markayı belirtebilirsiniz. Malların envanter muhasebesi tablosu mutlaka depoda bulunan mevcut stok birimlerinin sayısını içermelidir.
Gelecekteki operasyonları yönetmeye yönelik entegre bir yaklaşımda, envanterin yeniden stoklanması gereken bir eşik miktarının yanı sıra aşırı stoklamayı önlemek amacıyla depolama için önerilen maksimum miktarın belirtilmesi önerilir.
Ürün muhasebe tablosu farklı fiyat türlerini yansıtmalıdır. Örneğin satın alma fiyatı: malzemenin tedarikçiden satın alındığı fiyat. Ayrıca satış sırasında stok kalemlerinin müşterilere (perakende) satış fiyatı yansıtılmaktadır. Toptan satışlarda büyük alıcılara satış için fiyat etiketi belirtilebilir.
Malların teslim alınması ve tüketilmesi tablosu
Mal girişi ve tüketim tablosu ticari cironun hareketini yansıtır. Makbuz sütunu, tarihe bağlı olarak alınan birimlerin sayısını yansıtmalıdır.
Gider sütunu, satılan veya silinen birimlerin tarih ve sayısına ilişkin verileri hatalı bir şekilde yansıtıyor. Bakiyeler sütunu, her giriş veya gider işleminden sonra stok kalemlerinin mevcut miktarının otomatik olarak hesaplanmasını gösterecektir.
Ürün muhasebe tablosu tedarikçilere ilişkin verileri yansıtır. Kayıt şunları içermelidir: tedarikçinin adı veya kodu, iletişim bilgileri: stokların yenilenmesi gerekiyorsa hızlı iletişim için.
Malların gelir gider dengesi tablosu
Gerekirse tablo makbuzu, tüketimi, mal dengesi ek verilerle desteklenebilir. Örneğin raf ömrü sınırlı olan stok kalemleri için son kullanma tarihinin dikkate alınması çok önemlidir. Alınma tarihi de belirtilmelidir: malzemenin depoya teslim edildiği tarih.
Depo envanter tablosu
Bir depodaki malları kaydetmek için bir tablo; birden fazla depolama yeri varsa, bunlardan hangisinin gerekli öğeyi içerdiğini dikkate almak gerekir.
İş hayatında kullanıldığında, barkodlar hızlı tarama ve tanımlama için kayıt defterine de yansıtılabilir.
Ürün muhasebe tablosunu indirin
Ürün muhasebe tablosunu web sitemizden deneme sürümü olarak indirebilirsiniz ve tabloyu kendiniz oluşturmanıza gerek yoktur, programda zaten uygulanmıştır. Manuel giriş hataları konusunda endişelenmeden yazılımda kolayca ve etkili bir şekilde çalışabilirsiniz. Yazılımın, süreçleri önemli ölçüde hızlandıran birçok farklı işlevi ve özelliği vardır. Hiç tereddüt etmemenizi ve firmamıza talep göndermenizi öneririz.