Tarım ürünleri ve üretim stoklarının muhasebeleştirilmesi, örneğin hafif sanayi ürünleri üreten veya satan bir şirkette olmayan kendine has özelliklere sahiptir. Bu nedenle, muhasebe ve yönetim muhasebesi de spesifiktir. Kural olarak, tarımsal üretim ve ürün envanterleri uzayda geniş bir alana dağılmıştır. Geniş alanlarda üretim yapılmaktadır. Bu süreçte, önemli miktarda yakıt ve yağlama maddesi gerektiren çok sayıda özel ekipman söz konusudur. Sonuç olarak, envanter ekipmanının kullanımı, hammadde, yakıt ve yağlayıcıların vb. tüketiminin hesaba katılması gerekir. Çok sayıda dağınık tarım şirketine ve stok bölümlerine ek olarak. Ayrıca tarımsal üretimde, emek üretimi ve stokların aktif kullanım zamanı ile hasat ve pazarlama zamanı arasında gözle görülür bir uçurum vardır. Çoğu tarım endüstrisindeki üretim süreci, takvim yılının ötesine uzanır.
USU Yazılım sistemi, bir önceki yılın maliyetleri ile bu yılın hasadı, cari maliyetler, gelecekteki hasatlar, hayvan yetiştirme ve besi maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, üretim döngülerine göre sınırlandırma varsayımıyla kuruluşun muhasebesinde tarımsal ürünler ve stoklar sunar. vesaire.
Mevcut koşullar altında bir tarımsal organizasyon, yönetim esnekliği ve iç ve dış çevresel faktörlere yüksek tepki verme hızı sağlamalıdır. Sonuç olarak, muhasebe bilgilerinin planlanması, kontrolü ve desteklenmesini gerçekleştiren yönetim sistemi özel bir rol oynamaktadır.
Otomatik program, bilgi akışlarını ortak bir bilgi alanında birleştirme ve bölme sırasını ve ilkelerini belirterek, bilgileri tek bir stok veritabanında toplar ve depolar. Uygun muhasebe ayarlarıyla, departman sayısı ve stoktaki ürün yelpazesi hiçbir şekilde sınırlandırılmaz. Çok önemli olan sistem her türlü ürün ve tarımsal işlerin hesap ve maliyet hesabını yapabilecek şekilde kurgulanmıştır. Tarımsal alt bölümlerin dağınık yapısı, bir kısmı iç tüketim için kullanılan ve yine muhasebe için envanter görevi gören üretim malzemelerinin ve mamul tarım ürünlerinin cari harcama kontrolünü ve genel yönetimini ciddi şekilde karmaşıklaştırır. Program, tedarik hizmetinin planlanması için etkili araçlar sağlamanın yanı sıra, malların depodan serbest bırakılması ve daha sonra elden çıkarılmasıyla ilgili envanter muhasebesi işlemlerinin otomatikleştirilmesini mümkün kılar. Temel sarf malzemeleri tüketim muhasebesi çerçevesindeki günlük planların olgu analizi yeteneği, üretim planları, tedarik planları, depolama tesisleri, nakliye ve onarım departmanları arasında bağlantı kurma yeteneği sağlar. Sonuç olarak, bir tarımsal organizasyonun genel yönetim seviyesi gözle görülür şekilde artar ve işletme maliyetleri önemli ölçüde azalır. Tarlalara, çiftliklere, seralara vb. teslim edilen tarım ürünleri ve endüstriyel ürünler, optimum rotalar boyunca ve kesin olarak tanımlanmış hacimlerde hareket eder.
Tarım ürünleri ve üretim stokları için muhasebe sistemi, banka hesaplarındaki ve kuruluşun nakitlerindeki fon hareketleri, borç ve alacak hesaplarının dinamikleri, gelir ve cari giderler hakkında güvenilir veriler sağlar. Atık malzemelerin üretim durumu hakkında otomatik olarak oluşturulan mesajlar: olası yakıt ve yağlayıcı kıtlığı, yedek parça, tohum, son kullanma tarihi vb.
Ayrı bir siparişin parçası olarak, muhasebe sistemine ek yönetim araçları entegre edilmiştir, yani: PBX ve veri toplama terminalleri ile iletişim, güvenlik kameraları ve ödeme terminalleri ile entegrasyon, uzak tarım birimlerindeki durum hakkında ayrı bir büyük ekranda bilgi görüntüleme . Ek olarak, yerleşik görev zamanlayıcı, tüm veritabanlarını ayrı bir bilgi deposuna yedeklemek için varsayılan son tarihler ve sıklık belirlemenize olanak tanır.
Bölümlerin sayısı ve yeri, tarım ve hayvancılık ürünlerinin sayısı ve türü ne olursa olsun, kuruluşun tarımsal ürünleri ve üretim stoklarının doğru muhasebeleştirilmesi. Tüm kimlik bilgilerinin tek bir sistemde birleştirilmesi. Artık tarımsal üretim malzemeleri, yakıtlar ve yağlayıcılar, tohumlar, yedek parçalar, gübreler, yemler vb. hakkında gerçek zamanlı bilgi alın. Cari maliyetleri gelecekteki gelirlere kaydetme ve amortize etme yeteneği ve bunun tersi de geçerlidir.
Organizasyondaki her departmanın amaç ve hedeflerini birbirine bağlayan genel bir çalışma planı çerçevesinde tarımsal ürünlerin ve envanterlerin yanı sıra üretim süreçlerinin etkin yönetimi.
Muhasebe programı, hammadde, mamul tarımsal malzeme ve ürünlerin gelen kalite kontrolünü, hatalı ve standart altı ürünlerin zamanında tespitini ve iadesini destekler. İlk stok verilerinin manuel olarak ve diğer muhasebe programlarından elektronik dosyalar içe aktarılarak girilmesi. İletişim bilgilerini ve eksiksiz bir ilişki geçmişini içeren entegre yüklenici veritabanı. Gerekli tarımsal sarf malzemelerinin teslimat koşullarını, fiyatlarını ve kalitesini hızlı bir şekilde analiz edebilme. eksik üretim mallarını tedarik etmeye yönelik bir anlaşmanın acilen tamamlanması için çeşitli tedarikçiler tarafından sunulan malzemeler. Tarım ürünleri ve üretim envanterlerinin muhasebesinin kuruluşun genel muhasebesi ve yönetim muhasebesi sistemine entegrasyonu. Tarım ürünleri ve stoklarının kabulü, geri çekilmesi ve hareketine eşlik eden tüm belgelerin (faturalar, şartnameler, irsaliyeler, standart sözleşmeler, vergi makbuzları vb.) otomatik olarak oluşturulması ve yazdırılması. Çiftlik işlerini kuruluş yöneticilerinin işyerinden izleme, departmanların iş yükünü izleme ve ayarlama, iş sonuçlarını bireysel çalışanlara kadar değerlendirme yeteneği. Kuruluşun maliyet, gelir ve cari ve planlanan giderleri, nakit akışı vb. dinamikleri hakkında analitik finansal raporların oluşturulması. Neredeyse günlük stok envanteri, her ürün tipinin operasyonel hesabı, tarım ürünleri ve tarımsal işçilik ürünlerinin maliyetinin hesaplanması.
Müşterinin talebi üzerine ek yazılım seçeneklerinin etkinleştirilmesi ve yapılandırılması: PBX ile iletişim, kurumsal web sitesi, ödeme terminalleri, güvenlik kameraları, bilgi ekranları vb.
Bilgi deposunu korumak için programlanabilir veritabanı yedeklemesi de vardır.