Bitkisel üretim muhasebesi
Bitkisel üretim muhasebesi, tarımsal ürünlerin üretimiyle ilişkili tüm maliyet ve süreçleri kapsayan bir muhasebe sistemidir. Verilerden yola çıkılarak kalite ve nicelik açısından temel göstergelerin analizi ve kontrolü mümkündür. Muhasebe faaliyetleri ekimden hasada kadar olan aşamaları kapsamaktadır. Ne amaçla yapılıyor? Mevcut kaynakların etkin yönetimini sağlamak, maliyetleri optimize etmek ve operasyonların karlılığını artırmak.
Bitkisel ürünlerin muhasebeleştirilmesi
Bitkisel ürünlerin muhasebeleştirilmesinin otomasyona dayalı olarak yapılması en doğrusudur. Modern teknolojiler sayesinde rutin süreçlerle uğraşmaya gerek kalmıyor, program süreçlerin doğru ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine yardımcı oluyor. USU firmasının, optimize edilmiş yönetim ve önemli performans göstergelerinin kontrol altında tutulmasına olanak tanıyan modern bir yazılım çözümüne dikkatinizi çekmek istiyoruz. Aşağıda mevcut seçeneklerden bazılarını inceleyelim.
Bitmiş bitkisel ürünlerin muhasebeleştirilmesi
ABD'de mamul bitkisel ürünlerin muhasebesi modern fonksiyonlar kullanılarak gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin yazılımda hasat hacimlerini farklı kategorilere göre (ürün, tarla, dönem vb.) kaydedebileceksiniz. Yazılım kullanılarak istenilen sayıda ekilen alan kayıt altına alınabiliyor ve verimlilikleri izlenebiliyor. Ayrıca verim göstergelerinin ağırlık, kalite ve ürün çeşidi bazında takibi de yapılabilmektedir.
Bitkisel üretim maliyetlerinin muhasebeleştirilmesi
USU'nun platformu ekim işlerinin planlanması ve izlenmesine yönelik fonksiyonlar sunuyor. Bu, ekim alanına, çeşitlere ve ürünlere göre yapılabilir. Aynı zamanda beklenen verime göre hesaplamalar yapmak da mümkün. İstikrarı sağlamak için ürün rotasyonunun ve tarla koşullarının izlenmesi gerekir. Bu şekilde maksimum verim elde etmek mümkün olacaktır.
Bitkisel üretim maliyetlerinin muhasebeleştirilmesinde tohum, gübre, bitki koruma ürünleri, yakıt ve ekipman harcamaları dikkate alınır. Programda her maliyet kalemi ayrı bir hesaba atanabiliyor, böylece en pahalı alanlar kolayca tespit edilip maliyetler düşürülebiliyor. Sistem, üretilen ürünlerin maliyet bedelinin hesaplanmasında size yardımcı olacaktır.
Bitkisel üretimde muhasebe
Bitkisel üretimde muhasebe, envanter yönetimini de kapsayabilir. Aynı zamanda toplanan ürünlerin depolanması, bakiyelerinin ve son kullanma tarihlerinin takibine yönelik operasyonların yürütülmesi de gerçekleştirilmektedir. Muhasebe aynı zamanda gider ve gelir göstergelerini, finansal işlemleri ve ücretleri de yansıtabilir.
Bitki yetiştiriciliğinde muhasebe, mevzuat normlarına uygun olarak yapılmaktadır. USU dar bir alana hizmet vermek veya karmaşık kontroller için kullanılabilir. Platform ayrıca muhasebe, CRM ve ERP sistemleriyle kolayca entegre edilebiliyor ve verilerin senkronizasyonu sağlanıyor. Verilerin uygun formatlarda içe ve dışa aktarılması sağlanabilir.
Bitkisel üretimde çıktı muhasebesi
Süreçlerin hayata geçirilmesi sırasında çeşitli tarımsal faaliyetler yürütülmekte olup, platform aracılığıyla bunların planlanması yapılabilmekte, aşama aşama destek ve kontrol sağlanabilmektedir. Toprak işleme, ekim, sulama ve hasadın planlanması ve izlenmesi, yapılan çalışmaların kayıt altına alınması ve ürün verimine etkisinin belirlenmesi. Bitkisel üretimde çıktı muhasebesinin de sisteme yansıtılması mümkündür.
Bitkisel üretimde üretim muhasebesi
Bitkisel üretimde üretim muhasebesi öncelikle kontrol amaçlı uygulanmaktadır. Bu sayede teknik ve teknolojilere uygunluk, dolayısıyla da nihai ürünlerin yüksek kalitesi garanti altına alınmış olur. Bazen sahada sisteme erişim sağlanması gerekebilir, gerektiğinde mobil cihazlar üzerinden de bu sağlanabilir. Bulut depolama da sizin için uygun olabilir.
Bitkisel ürünlerin satışının muhasebeleştirilmesi
Bitkisel ürünlerin satışına ilişkin muhasebeleştirme “Satışlar” başlığı altında yer almaktadır. USU'da satışlarınızı modern standartlara göre takip edebilecek ve müşterileriniz için gerekli dokümantasyonu oluşturabileceksiniz. Bunlar; sözleşmeler, irsaliyeler, faturalar vb. olabilir.
Çiçekçilik muhasebesi
Raporlarla çalışmak USU’nun bir diğer avantajıdır. Verim, maliyet, depo ve satışlara ilişkin raporlamalar yapılabilir. Verileri görselleştirmek için grafikler ve çizelgelerle çalışabileceksiniz. Bu sayede bilinçli yönetim kararları almak daha kolay hale gelecektir. Çiftliğin özel ihtiyaçlarına uygun ayarlamalar yapmak mümkündür. Erişim hakları farklılaştırması ile birden fazla kullanıcıya destek sağlanması da mümkündür. Çiçekçilik ve diğer tarım ürünlerinin muhasebesi bugün hizmetinize sunulmuştur. Kişisel danışmanlık sırasında daha fazla bilgi edinin.